محل تبلیغات شما

هر گاه این سه واژه را در مورد ایران و ایرانیان میشنوم یا میخوانم سخت متعجب و البته غمگین میشوم.

چرا که اقوامی وجود ندارد و ما همه ایرانی هستیم،شاید برایتان این سوال پیش آید که پس کرد و ترک و بلوچ و سایرین پس چه هستند و جواب این است که اینها گویش هستند نه قومیت یا نژاد!!

زبان بسیار کهن فارسی و مشتقات آن بسیار متفاوت اند و فقط با تنوع بیان میشوند البته گاهی زبان هایی چون ترکی به این زبان افزوده شد پس از کوچ موالی ترکان آسیای میانه) در زمان خلافت اسلامی که خلفای عباسی از ایرانیانی که در دستگاه خلافت شان همه کاره،از وزیر تا منشی و دیوانسالار و سپهدار بودند نا امید شدند روی آنها در در ارتش دولت اسلامی خدمت میکردند آوردند. ترکان آموزش دیده در دستگاه دیوانسالاران ایرانی که اصول کشورداری را آموخته بودند و جزئی از لشگر و سپاه دستگاه خلافت بودند و مورد اطمینان خلفا(عباسی) شدند دیوان داری را نیز به آنها سپردند و به مقامات بالا رسیدند و اسکان دائمی یافتند و بدین ترتیب علاوه بر زبان عربی این زبان نیز به زبان فارسی اضافه شد علاوه بر دری و پشتو که در ذات زبان پارسی بود و مردم آن مناطق پس از حکومت خلفای مسلمان نیز همین زبان را که‍ در ارتش نیز متداول بود بدلیل رواج این زبان در گویش خود تغییراتی حاصل کردند.

(سه زبان در دوران خلافت اسلامی متداول بود زبان دربار: عربی- زبان ارتش: ترکی- زبان دیوانسالاری: پارسی)

سایر گویش ها فقط نوع دیگری از تلفظ لغات در محاورات بین افراد مناطق مختلف بود مانند نحوه گفتار در زبان لری و بختیاری یا بلوچ ها که به گویش پشتو نزدیک است.

از هزاران سال پیش مردم اصلی و شهروندان محوری امپراتوری پارسی تقریبا همین حدود سرزمینی را شامل میشد.

حال به صده های اخیر ایران بازگردیم.

سالهاست که مردم نواحی مختلف ایران با ازدواج با سایر مناطق و گویش ها ترکیبی را تشکیل داده اند که ترکیب جدیدی را پدید آورده اند.

مثلا در خویشان من دو داماد از گویش ترکی داریم،آیا فرزندان آنها اقلیت هستند؟ یکی از دامادهای خانواده ما زبان پدری اش لری است و دیگری سمنانی( که برخی با سو نیت یا سو برداشت سمنانی ها را فارس!! میدانند) آیا فرزندان خواهرانم اقلیت هستند؟ یا جز اقوام ما نیستند؟ این ترکیبات در مردم ایران در صورت ها و از مناطق مختلف ایران بسیار اتفاق افتاده و فقط ناظر به تهران نیست.

دوستی دارم اهل شمال(مازندران) به چارمحال و بختیاری برای کار فرستاده شد و در آنجا ازدواج کرد،فرزنده او که پدرش مازنی و مادرش اصفهانی ساکن در چارمحال است آیا ایرانی نیست یا اقلیت یا اقوام است؟

جواب تمام سوالات بالا خیر است! پس چطور از اقوام و اقلیت سخن میگوییم.

همین مسله در مذهب نیز وحود دارد شیعه با سنی،مسیحی با زرتشتی و . ازدواج کرده و اگر قایل به مذهب رسمی نباشیم اقلیت دینی نیز وجود ندارد،چرا که اقلیت مذهبی یعنی وجود اکثریت مذهبی که در جهان امروز کسی از دین سوال نمیکند بلکه آنچه مورد نظر و لازمه روابط اجتماعی است،اخلاق است.

آیا تیم ملی فوتبال ایران همه فارسی سخن میگویند؟ و همه از تهران هستند؟!

یکی از همسایه های دیوار به دیوار ما ترک دیگری مازنی،روبروی کرد و . هستند و همه را دوست میدارم و اصلا به اینکه پدرانشان از کدام ناحیه ایران عزیز است حتی سوال یا فکر هم نکرده ام!!

نکته جالب این است که تهران را در زمان قاجار بدلیل انتقال پایتخت بدست شاهان ترک زبان قاجار پایه نهادند پس چطور برخی هموطنان ترک زبان ما اینقدر از فارسها میگویند در حالی که خود تهران را بدین شکل بنا نهادند؟!!

ما به تنوع گویش ها ،سنن منطقه ای و امثال اینها مفتخریم و این نشانه تساهل و تسامح ما ایرانیان است و متقابلا از هم در زمینه های مختلف منفعت(فرهنگی،اقتصادی و .) برده ایم.

آیا شاعری چون شهریار ترک زبان نبود،پس چرا شعر به زبان فارسی گفت که من شخصا هم از اشعار ترکی و هم از اشعار فارسی ایشان لذت میبرم آنجا که میگوید: حیدر بابا ایلدیرملار شاخاندا/سعللر سولار شاققیلدییوب آخانداغ( حیدر بابا ،نام کوهیست،وقتی در اوج قله» رعد و برق میزند/ سیلاب خروشان جاری میشه تا الی آخر شعره سراسر احساسش را بدون فهم کامل ترکی بجان درمیابم و قلبم به تپش می افتد،این همان حسی است ک وقتی میگوید: کی بر این کلبه طوفان زده سر خواهی زد/ ای پرستو که پیام آوره فروردینی.

و این در زبان عربی،شعر های پر سوز با گویش لری و دیگر گویش ها صادق است.

ما،همهٔ ایرانیان مردمانی احساسی،پر ذوق،تعارفی، نیکو خصال و نیکو جمال و همسانیم و همه به قابلیت های متفاوت یکدیگر برای تعالی نیازمندیم کما که تا کنون قدرت ما در این تکمیل خصلت های یکدیگر است اقتصادی و ی و فرهنگی و سایر حوزه ها.

مدام بخود تذکر دهیم که این ما( همه ایرانیان ) وارثان سنت های پایه ای یکسان(مثل نوروز)و افتخارات یکسان هستیم.

بیاد بیاوریم فداکاریهای پدرانمان در برهه های مختلف تاریخ از جنگ های دوران باستان تا جنگ با عراق تا مشروطه و محاصره تهران توسط قشون مشروطه خواه( سردار محمد ولی تنکابنی،قشون آذربایجان سردار و سالار ملی و سپاه علیقلی خان سردار اسعد بختیاری و کمک یارمحمد خان کرمانشاهی در شکستن محاصره تبریز) در فتح تهران و سرنگونی دیکتاتوریِ محمد علی شاه و بدانیم اجانب و بیگانگان هستند که از جدایی و تفرقه ما سود میبرند و ما همه باید از منافع یکسان از ایران بزرگ و پر افتخارمان منتفع شویم!!

ما همه یکی هستیم!! من و ما حاضریم برای هر وجب از هرکجای خاکمان جان دهیم.

پس هموطن قدر یکدیگر را بیشتر بدانیم و ارج نهیم!!

تلهٔ شکار ماموت با قدمت ۱۴ هزار ساله!!

از پیامک کارت سوخت خودرو تا نرم افزارهای اجتماعی

اعزام سه هزار نیرو و تجهیزات به عربستان

زبان ,گویش ,های ,ها ,پس ,اقلیت ,ما همه ,گویش ها ,و ما ,که در ,ترک زبان

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

prewchoicordist آموزش ریاضی توسط استاد صدیقه حافظی پایه دوربین موبایل- عکس سلفی- مونوپاد backsenningraf1971 atlysgelu maipubmitur مَـــن مینویـــسم طــُـــ فقــط بخوان Kristina's memory quicranigac Jennifer's life